VIDEO Militari și tehnică de luptă, pe Calea Eroilor din Buzău, în parada de Ziua Națională

Buzoienii pot participa, miercuri, după ora 11.00, la parada militară de Ziua Națională organizată de autoritățile județului. Marți, au fost restricții în Bariera Ploiești pentru repetiții, urmând ca aceleași măsuri să fie aplicate și miercuri dimineață.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului, la parada militară de la Buzău ocazionată de sărbătoarea națională vor participa aproximativ 400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale și din celelalte instituții din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

- Promo -

Spectatorii vor avea ocazia să asiste la defilarea cu personal și tehnică militară a peste 70 de mijloace tehnice și circa zece aeronave puse la dispoziție de Divizia 2 Infanterie Getica, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău și Poliția Locală Buzău.

„Accesul tuturor persoanelor este liber (cu excepția zonei oficiale), cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între participanți. Cei prezenți vor respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, implicit purtarea măștii de protecție”, precizează sursa citată.

Pe trotuarul de pe partea cu Cimitirul Eroilor, pe lungimea gardului cimitirului, va fi delimitată zona oficială în care vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi si a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Capacitatea acestei zone va fi de cel mult 200 de persoane cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între participanți. În zona în care se va desfășura evenimentul, vor fi restricții de circulație între orele 9.30 și 13.00 pe Calea Eroilor și pe bulevardul Mareșal Alexandru Averescu.

Fii Reporter