VIDEO Mii de spectatori au fost la concertul Zdob & Zdub, care a încheiat prima ediție a Buzău Fest

Peste 6.000 de persoane s-au strâns pe terenul de sport din Sărata Monteoru pentru a asista la concertul trupei Zdob & Zdub și la impresionantul foc de artificii care au încheiat, duminică, prima ediție a festivalului Buzău Fest. Evenimentul, dedicat promovării județului Buzău, a costat Consiliul Județean 120.000 de lei.

Prima ediție a festivalului Buzău Fest a făcut ca după mulți ani stațiunea Sărata Monteoru să fie ocupată în proporție de sută la sută. Nici una din unitățile de cazare din zonă nu mai dispune de locuri, toate cele 1.160 de locuri de cazare din stațiunea Sărata Monteoru fiind ocupate de mai multă vreme.

Oaspeții care au ales să vină la Buzău Fest au avut parte de diverse activități. Principala atracție au constituit-o atelierele antice dar și luptele între daci și romani ori încleștările gladiatorilor puse în scenă de trupele invitate din Alba Iulia, Iași, Cluj și Pitești.

Ultima seară de festival a adus pe scena amplasată pe terenul de sport din Sărata Monteoru, elevi ai Liceului de arte Margareta Sterian, trupa Synopsis și Dora Gaitanovici, un invitat surpriză din Polonia care a încins atmosfera cu ritmuri de beatbox iar la final pe moldovenii de la Zdob & Zdub care au electrizat atmosfera cu piesele consacrate dar ci cu piese mai noi.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a mulțumit celor prezenți pentru participare, angajaților Consiliului Județean care s-au implicat în organizare, aleșilor județeni care și-au dat girul pentru organizarea festivalului și a dat asigurări că vor urma și alte ediții.

Mai mult, președintele CJ a spus că se gândește și la organizarea unui festival similar, în toamnă, la finalul sezonului estival.

 

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI