miercuri, 12 iunie, 2024

VIDEO Mii de credincioși, la slujba de Înviere de la Catedrala Arhiepsicopală din Buzău

VIDEO Mii de credincioși, la slujba de Înviere de la Catedrala Arhiepsicopală din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Peste 8.000 de credincioși au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la slujba de Înviere oficiată și în acest an de Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în fața Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului”.

Credincioșii veniți în număr mare au ocupat curtea Catedralei dar și rondul situat în fața acesteia, circulația fiind restricționată în zonă

Cu câteva minute înainte de miezul nopții, Înaltul Ierarh a ieșit din catedrală și i-a invitat pe buzoieni să vină să ia din lumina sfântă adusă direct de la Ierusalim.

Mesajul Arhiepiscopului Ciprian s-a axat în acest an pe tulburările produse în toată lumea de spectrul războiului din Ucraina.IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei i-a îndemnat pe credincioși să stăruiască în credință și să se roage pentru pace.

La finalul slujbei de Înviere, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei i-a invitat pe enoriași în biserică pentru a lua parte la sfânta liturghie iar pe cei care nu au putut sta până dimineață i-a îndrumat să ia pasca pregătită în pahare speciale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.