joi, 29 februarie, 2024

VIDEO Mii de buzoieni au stat la coadă pentru fasolea cu ciolan oferită de autoritățile Buzăului

VIDEO Mii de buzoieni au stat la coadă pentru fasolea cu ciolan oferită de autoritățile Buzăului

Facebook
Twitter
Email

După încheierea paradei militare, buzoienii au rupt rândurile şi s-au mutat în Parcul Crâng. Edilii au organizat aici un concert de muzică populară şi au amenajat bucătariile unde s-au împărţit cele 3.000 de porţii de fasole pregătite de o firmă de catering.

Au fost pregătite 2.500 de porţii de fasole cu ciolan, 500 de porţii de fasole de post, chifle, vin fiert şi plăcinte cu mere şi brânză.

Buzoienii au apreciat atât mâncarea dar şi vinul care le-a dezlegat limbile. ”Fasolea făcută la cazan e cea mai bună. Iar dacă lângă ea mai ai și o țuiculiță, nu-ți mai trebuie nimic altceva”, ne-a spus Ion Drăgan, pensioner.

În paralel cu festinul de Ziua Naţională, în zona obeliscului din Parcul Crâng, a fost organizat un spectacol folcloric organizat de Centrul Judeţean de Cultură Buzău.

Bugetul alocat de Consiliul Judeţean Buzău pentru festivităţile de 1 Decembrie se ridică la 400.000 de lei. Banii au fost cheltuiţi pentru spectacolul folcloric, masa festivă, cu fasole şi țuică fiartă, dar şi pentru pentru parada militară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.