VIDEO Mașinile care circulă dinspre Moldova așteaptă zeci de minute în coloană pentru a traversa podul Mărăcineni

Sfârșitul minivacanței de Paște se simte în traficul rutier de la ieșirea din Buzău, mașinile formând coloane de peste patru kilometri la intrarea pe podul metalic de la Mărăcineni. Aglomerația din aceste zile doar începutul unei perioade de coșmar pentru șoferii care vor tranzita acest tronson din drumul european E 85. Asta, deoarece podul vechi va intra în reabilitare, iar traficul se va realiza pe un singur sens de mers.

Lucrările la structura de rezistență a podului metalic de la Mărăcineni urmează se desfășoare pe sensul de mers Râmnicu Sărat – Buzău. Zilele acestea vor fi montate semafoare în zona de lucru, atât la cele două capete ale podului, cât și în zona centrelor comerciale, cu scopul fluidizării circulației.

Conform unei adrese a Secției de Drumuri Naționale Buzău din cadrul CNAIR – Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, în data de 11 aprilie 2018, ora 9.00, vor începe lucrările de reparații la rostul de dilatație din dreptul pilei 3, calea 1 (podul nou), banda 1, la podul peste râul Buzău, astfel că pe sensul Buzău – Râmnicu Sărat circulația va fi restricționată de la două benzi la o singură bandă.

Lucrările vor dura între 4 și 6 zile și efectuarea lor este imperios necesară înainte de începerea reparațiilor la podul metalic, sensul Râmnicu Sărat – Buzău, pod ce va fi închis în totalitate traficului rutier.

Zona lucrărilor va fi semnalizată corespunzător, iar șoferii aflați în tranzit trebuie să respecte indicațiile agenților de poliție prezenți la fața locului.

Fii Reporter