sâmbătă, 15 iunie, 2024

VIDEO Mașini strivite de copaci, în județul Buzău. La munte s-au format troiene de doi metri

VIDEO Mașini strivite de copaci, în județul Buzău. La munte s-au format troiene de doi metri

Facebook
Twitter
Email

Două autovehicule au fost serios avariate, duminică dimineață, după ce un arbore uriaș a cedat sub greutatea zăpezii și a căzut într-o parcare din municipiul Buzău. Proprietarii așteaptă despăgubiri de la autorități.

La Buzău, zăpada care s-a așternut peste noapte într-un strat gros cum nu s-a mai văzut de mulți ani a dus la ruperea mai multor copaci. Unul a căzut peste două mașini, în cartierul buzoian Obor.

Locuitorii din apropiere spun că au fost treziți în zorii zilei de zgomotul puternic produs de ruperea și căderea copacului.

Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a intervenit ca să elimine copacul căzut în parcare și pentru a stabili daunele provocate. Un autoturism și un minivan au fost strivite de trunchiul copacului.

Mai multe intervenții ale pompierilor pentru degajarea unor copaci rupți de vânt au avut loc și sâmbătă, una în municipiul Buzău, unde a căzut pe două autoturisme și alta, în comuna Tisău.

În Buzău a nins continuu toată noaptea, iar în zona de munte a județului s-au format troiene și de doi metri înălțime. La Bisoca, localnicii s-au trezit cu casele casele înconjurate de un strat de peste un metru de omăt.

În ultimele ore, pompierii au intervenit cu șenilatele ca să preia mai multe persoane care necesitau dializă și pentru a transporta la spital patru persoane cu probleme medicale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.