VIDEO Mare ședință în PSD pentru împăcarea primarului Constantin Toma cu preşedintele CJ, Petre Neagu

Prăpastia dintre primarul Constantin Toma şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, rămâne la fel de adâncă și după ședinţa Comitetului Executiv al PSD, de astăzi, care ar fi trebuit să aplaneze acest conflict. Deputatul Marcel Ciolacu s-a aflat în postura de a modera conflictul dintre cei doi.

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD Buzău a durat mai bine de o oră şi s-a ţinut cu uşile închise. Potrivit unor surse din partid, în Sala Mare a Consiliului Judeţean s-au purtat discuţii aprinse între preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, şi primarul Constantin Toma, pe tema Companiei de Apă.

A fost necesară intervenția repetată a președintelui Marcel Ciolacu pentru a domoli disputa dintre cei doi, șeful PSD cerând la un moment dat membrilor de partid un vot de confirmare a sa în funcția de președinte al PSD Buzău pentru a-și impune deciziile, pentru a-i calma pe primarul Constantin Toma și pe președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

La rândul său, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, a venit cu îndemnul la împăcare, făcând apel la înțelegere și la spălarea rufelor murdare în spatele ușilor închise.

IMG_8288

Tensiunea din sală s-a putut observa şi după şedinţă, la conferinţa de presă, în cadrul căreia edilul-şef a preferat să nu mai lanseze atacuri dure, sugerând că în acest conflict nu s-a ajuns la niciun consens. „Marcel Ciolacu și-a pus problema serios dacă este sau nu susținut în lupta pe care o are de dus la nivelul organizației. În ceea ce privește relația cu domnul Petre Emanoil Neagu sunt surd și mut până în momentul în care voi vedea că se vor lua acele decizii înțelepte pentru toată strategia de dezvoltare a municipiului și județului. Susțin în continuare că prețul este mare iar apa este proastă pentru că nu se iau deciziile care trebuie”, a declarat primarul Constantin Toma.

Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a spus că lucrurile ar putea fi detensionate abia după ce se va finaliza ancheta pe care a solicitat-o Corpului de control al premierului la Compania de Apă. „Nu vreau să vă ascund, am discutat și despre Compania de Apă pentru că este un interes mare din partea buzoienilor, eu cred că am intrat într-o direcție bună și scurtă. Împreună cu parlamentarii am solicitat ajutorul primului ministru , ministrului Fondurilor Europene și de la Dezvoltare să vedem ce trebuie modificat în actul constitutive și în statutul Companiei de Apă și ADI ca nimeni să nu aibă vreo problemă pe viitor și să se respecte legea. Petru mine lucrurile sunt clare, mergem înainte ”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău.

PSDD

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că este o decizie înțeleaptă ca verificările să fie făcute de Corpul de Control al Premierului și a garantat că nu are nici un interes ca lucrurile să nu funcționeze bine în Compania de Apă sau în ADI dar și că nu susține în nici un fel conducerea Companiei de Apă dacă se va constata că nu s-a făcut ce trebuie la nivelul Companiei.

„Cred că este o decizie înțeleaptă ca să se facă un control de către Corpul de Control al Primului Ministru și mai cred că lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate. Eu ca și reprezentant al CJ în ADI nu am nici un fel de interes ca lucrurile să nu funcționeze bine în ADI și Asociație. Vreau să fiu foarte ferm, nu susțin în nici un fel conducerea Companiei de Apă dacă a făcut o ilegalitate sau dacă cei responsabili consideră că lucrurile nu merg bine și trebuie schimbat managementul. Nu am avut nici un conflict cu nimeni și cred că și eu cât și domnul Toma suntem trimiși să ne ducem programul prezentat alegătorilor mai departe și nu vreau să comentez alte lucruri”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Conflictul dintre cei doi lideri din PSD Buzău s-a amplificat după ce primarul Constantin Toma i-a cerut președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, demisia din fruntea „ADI Buzău 2008” și din funcțiile publice și politice deținute.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI