VIDEO Manelistul Ștefan de la Bărbulești și fiul său au fost amendați, la Cislău. Cântau la o înmormântare cu zeci de participanți

Peste 20 de persoane care participau la o înmormântare, în comuna buzoiană Cislău, s-au ales cu amendă pentru încălcarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Printre cei sancționați se află și Ștefan de la Bărbulești, împreună cu fiul său, invitați să cânte la funeralii.

Polițiștii și jandarmii buzoieni au descins la funeraliile unui bărbat de 44 de ani, din comunitatea de romi din comuna Cislău, la scurt timp după apariția unor imagini transmise în direct pe Facebook.

- Promo -

”În urma apariției în spațiul public a unor imagini care indicau că la un anumit imobil sunt în desfășurare tradiții religioase privind funeraliile unei persoane din localitatea Cislău, și că nu ar fi respectate restricțiile, polițiștii s-au sesizat din oficiu”, spun reprezentanții IPJ Buzău.

La fața locului au fost prezente mai multe echipaje de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Polițiilor orășenești Pătârlagele și Nehoiu, Secțiilor de poliție Cislău și Pârscov, luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi.

Având în vedere regulile instituite, organizatorului, invitaților și altor 22 de participanți le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii continuă activitățile, pentru legitimarea participanților, urmând a fi luate măsuri față de persoanele identificate.

Fii Reporter