VIDEO Mai multe gospodării au fost inundate, la Râmnicu Sărat și Topliceni. Pompierii, solicitați să intervină

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău au fost emise un număr de două atenţionări meteorologice și hidrologice Cod Galben și două avertizări meteorologice Cod Portocaliu, care vizau fenomene meteorologice periculoase cu ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.

Având în vedere cantităţile importante de precipitaţii căzute, într-un interval scurt de timp, în zona Râmnicu Sărat – Topliceni, au fost inundate nouă gospodării.

Efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au intervenit în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale în zonele afectate cu trei echipaje de pompieri cu motopompe. Au acționat pe raza municipiului Râmnicu Sărat pentru evacuarea apei din cinci gospodării (2 locuințe și 3 curți).

Două autospeciale și trei motopompe au acționat pe raza comunei Topliceni pentru evacuarea apei din patru gospodării (locuințe și curți). În continuare situația operativă este în dinamică, evoluţia efectelor generate de acest tip de risc fiind permanent monitorizată de Centrul Operaţional Judeţean din cadrul ISU Buzău.

Fii Reporter