duminică, 5 mai, 2024

VIDEO Lucrări în ritm de melc, pe DJ 203K, din Vadu Pașii până la Robeasca

VIDEO Lucrări în ritm de melc, pe DJ 203K, din Vadu Pașii până la Robeasca

Facebook
Twitter
Email

Cei care credeau că DJ 203K va fi modernizat într-un interval de timp rezonabil au ajuns să nu mai vadă luminița de la capătul tunelului, din cauza lucrărilor executate în ritm de melc pe această porțiune de drum. Sătenii aruncă vina pe constructor, acuzându-l că nu reușește să mobilizeze sufieciente utilaje și forță de muncă.

Reabilitarea drumului județean DJ 203K a fost așteptată de mult timp, însă lucrările pe porțiunea de drum dintre Vadu Pașii și Săgeata trenează încă de toamna trecută.

Au trecut aproape doi ani și constructorul nu a fost capabil să finalizeze nici măcar un podeț de mici dimensiuni, construit parțial la ieșrea din satul Stăncești.

Sunt lucruri evidente pe care le observă atât șoferii din trafic, cât mai ales sătenii care nu văd cu ochi buni nepăsarea celor care ar trebui să lucreze zi lumină.

Vechiul asfalt de pe DJ 203K a fost decopertat pe unele porțiuni iar pe alocuri drumul a fost consolidat cu balast și piatră spartă.

Prea puțin însă, se plâng sătenii, pentru că lunile trec fără progrese vizibile și fără ca muncitorii să asfalteze mare lucru. Așa se face că drumul denivelat și plin de bolovani a devenit un traseu al durerii, care le dă dureri de cap atât șoferilor cât și localnicilor.

În urmp cu trei ani lucrările au fost începute simultan în mai multe puncte, atât în Vadu Pașii, cât și dinspre Găvănești, Beilic și Săgeata. Până acum s-a refăcut doar terasamentul și o mică parte din drum a fost asfaltată iar oamenii au ajuns la limita răbdării.

„Cum am putea fi mulțumiți de cum se lucrează? Ne-am dsitrus mașinile de la atâtea gropi. Sunt numai gropi, bolovani, mizerie și praf peste tot. E o bătaie de joc ce se întâmplă aici și aproape că nu mai putem suporta”, se plânge un tânăr șofer din Vadu Pașii.

Chinul este la fel de mare și atunci când plouă pentru că noroiaele îi înghit cu totul pe săteni iar când este secetă haosul este de nedescris, fiindcă cei care au casele de-o parte si de alta a drumului județean sunt nevoiți să suporte zgomot puternic și să înghită zilnic tone de praf.

Conducerea Consiliului Județean Buzău, instituția care administrează drumul, spune că are cunoștință despre nemulțumirea oamenilor însă dă asigurări că lucrările se vor încheia în termenul stabilit în contract iar locuitorii vor avea parte de un carosabil impecabil.

Pe o lungime de aproximativ 37 de kilometri, tronsonul nr 2 al DJ203K va fi refăcut complet, cu fonduri europene.Valoarea lucrării se ridică la 80 de milioane de le. Lucrarea este executată de Oyl Company Holding, din Slobozia.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.