VIDEO Lacul din Parcul Tineretului a ajuns raiul broaștelor țestoase

Heleșteul din Parcul Tineretului a devenit raiul broscuțelor țestoase! Au apărut cu sutele în lacul de agrement din parc și toată lumea se întreabă care este explicația acestui fenomen ciudat. Unii cred că schimbările climatice favorizează înmulțirea țestoaselor, alții, că au fost aduse de lebedele care poposesc pe luciul apei. Cert este că atrag admirația vizitatorilor parcului.

Înoată fericite și fac întrecere către cele mai mari bucăți de pâine aruncate de pe mal. Broaștele țestoase care au apărut de ceva vreme în Parcul Tineretului din Buzău fac senzație printre oamenii ieșiți la promenadă. De la mic la mare, toată lumea se minunează.

”Niciodată nu am mai văzut atâtea țestoase în lac. De broaște normale e plin lacul, dar broaște țestoase de frumoase nu am mai văzut. Putem să le luăm ca animale de companie acasă, să ne răsfățăm”, spune un trecător.

La ora amiezii, țestoasele țin spectacole pentru oamenii ieșiți la plimbare pe aleile Parcului Tineretului. E luptă strânsa între reptilele cu carapace și peștii din lac, care vor si ei o bucata cu paine.

Despre proveniența țestoaselor din lacul de agrement, nimeni nu poate oferi un răspuns clar. Specialiștii cred că ele au fost aruncate în ultimii ani de oameni, care au renunțat la acvariile din case. Au crescut, s-au înmulțit, iar acum sunt cu sutele. Habitatul le priește de minune, deoarece apa este plină de plante acvatice. Unii mai cred că broscuțele au fost aduce în cioc de lebede și scăpate în baltă, unde au crescut și s-au înmulțit.

Broaștele țestoase sunt specii protejate de lege iar deținerea și comercializarea lor sunt interzise și pot fi sancționate penal.

Fii Reporter