marți, 23 aprilie, 2024

VIDEO Judeţul Buzău este paralizat de viscol. Vântul care sufla la rafală a troienit zăpada în suluri pe carosabil

VIDEO Judeţul Buzău este paralizat de viscol. Vântul care sufla la rafală a troienit zăpada în suluri pe carosabil

Facebook
Twitter
Email

De la primele ore ale dimineţii a început să ningă puternic iar vântul care sufla la rafală cu peste 70 de km pe oră a troienit zăpada în suluri pe carosabil. Mai multe autoturisme au ieşit în decor din vauza vizibilităţii reduse însă şoferii au primit ajutor de la drumari sau poliţişti. La această oră doar două drumuri naţionale mai sunt circulabile în judeţ cel spre Braşov:  DN 10 şi cel spre Ploieşti:  DN 1B.
Buzăul este deschis doar pe drumurile care fac legătura cu Ploieştiul şi Braşovul. Sunt filtre de poliţie la ieşirile către Focşani, Brăila şi judeţul Ialomiţa. Şoferii sunt sfătuiţi să întoarcă maşinile şi să se adăpostească.

Şi mai multe microbuze cu călători au fost întoarse din drum iar pasagerii au fost îndrumaţi către trenuri pentru a ajunge la destinaţie. O parte dintre şoferi au înţeles că măsura închiderii drumurilor a fost luată pentru a-i proteja.Aproape toate drumurile din zona de câmpie au fost închise pentru că viscolul este extrem de putrenic iar utilajele nu pot interveni pentru a curăţa carosabilul.

Decizia de închidere a drumului european 85 a venit după ce mai multe autovehicule au ieşit în decor din cauză că nu au putut vedea pe unde circulă.

Şi un microbuz cu 11 călători care a plecat din localitatea Săgeata a fost nevoit să se întoarcă din drum pentru că nu a mai putut circula. La fel s-a întâmplat şi cu alte patru autoturisme care au rămas blocate pe un drum judeţean în apropiere de localitatea Pitulicea. Maşinile au făcut cale întoarsă pentru că nu au putut înainta.

CITEŞTE ŞI :VIDEO Iadul alb s-a dezlănţuit la Buzău!Viscolul a paralizat și transportul feroviar

Buzăul sub asediul iernii. Trei drumuri naționale și cinci județene au fost închise din cauza viscolului puternic

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton