joi, 13 iunie, 2024

VIDEO Jandarmii buzoieni, salvatorii unui pui de căprioară

VIDEO Jandarmii buzoieni, salvatorii unui pui de căprioară

Facebook
Twitter
Email

O misiune specială a fost îndeplinită cu succes, seara trecută, de jandarmii buzoieni care patrulau în stațiunea Sărata Monteoru. Ei au salvat un pui de căprioară dintr-o gospodărie, unde rămăsese captiv.

”Seara trecută, aflați în patrulare în stațiunea Sărata Monteoru, jandarmii din cadrul postului din localitate au depistat un căprior care a pătruns într-o curte, însă nu a mai reușit să iasă. Colegii noștri au solicitat imediat sprijinul vânătorilor din zonă, preluând împreună animalul și eliberându-l în mediul natural”, informează jandarmii buzoieni.

Intervențiile în locuri în care a fost semnalată prezența animalelor sălbatice sunt la ordinea zilei pentru jandarmii buzoieni. În 2023, jandarmii au acţionat în peste 300 de misiuni în urma unor apeluri care au sesizat prezenţa unor urşi în apropierea gospodăriilor.

La începutul acestui an, conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) a anunţat intrarea în dotarea instituţiei a unei autospeciale de teren care va fi folosită în mod special în cadrul unor misiuni de salvare dar şi pe timpul intervenţiilor generate de prezenţa unor animale sălbatice, pentru alertarea populaţiei.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.