VIDEO Investițiile Companiei de Apă realizate cu bani europeni, recepţionate oficial

Compania de Apă S.A. Buzău a finalizat toate investițiile propuse pentru perioada 2011-2016 în cadrul Programului Operațional Sectorial ”Mediu” 2007-2013. Cu această ocazie, Compania de Apă a organizat, vineri, recepția obiectivelor de investiții, realizate în județul Buzău din Fondul de Coeziune.

La evenimentul oficial organizat la Sursa de apă „SUD”, de pe Aleea Industriei din municipiul Buzău, au participat responsabili ai judeţului, primari din localităţi unde s-au implementat proiecte de modernizare a infrastructurii, reprezentanţi ai BERD şi ai organismelor de control ale UE precum şi angajaţi ai Companiei de Apă care s-au ocupat de implementarea investiţiilor finanţate din bani europeni.

Stația de tratare „SUD” este una dintre cele mai recente realizări din cadrul programului investițional. Valoarea totală a investițiilor realizate în perioada 2011-2016, prin implementarea a două proiecte, ”Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Buzău”, respectiv ”Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă în judeţul Buzău” este de aproximativ 85 de milioane de euro, fără TVA, din care aproximativ 80% reprezintă contribuția Uniunii Europene.

Prin implementarea programului au fost atinse obiectivele propuse și anume îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată a județului Buzău, în vederea îndeplinirii obligațiilor referitoare la aquis-ul de mediu agreate între România și Uniunea Europeană prin Tratatul de Aderare. Programul de investiții, desfășurat în județul Buzău, s-a concretizat în realizarea unor importante obiective de lucrări în special în aglomerările urbane ale județului, Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pogoanele şi Pătârlagele.

În prezent, peste 40% din populația județului Buzău beneficiază de o infrastructură de apă şi apă uzată la standarde europene, în special în zona urbană a județului. Compania de Apă Buzău a identificat nevoia de investiții pentru asigurarea conformării cu Directivele U.E. și în localitățile cu o populație cuprinsă între 2.000 si 10.000 de locuitori și informează că a parcurs, deja, mai multe etape premergatoare pentru atragerea unei noi finanțări, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, pentru continuarea și extinderea investițiilor și în zona rurală a județului.

Fii Reporter