vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO Inundații pe mai multe străzi din Râmnicu Sărat. În Buzău a căzut grindina

VIDEO Inundații pe mai multe străzi din Râmnicu Sărat. În Buzău a căzut grindina

Facebook
Twitter
Email

O ploaie torențială a inundat în această după-amiază aproximativ 20 de gospodării din municipiul Râmnicu Sărat. În municipiul Buzău a căzut grindină în anumite zone iar la Pogoanele creanga unui copac a căzut pe carosabil.

Buzăul se află sub cod galben de ploi până miercuri seară. Meteorologii au anunțat ploi însemnate cantitativ, iar în nordul județului Buzău există riscul de inundații.

La Râmnicu Sărat a plouat torențial în jurul orei 17.00, inundând mai multe gospodării. Potrivit ISU Buzău, au fost înregistrate peste 20 de apeluri la 112 din partea unor locuitori de pe străzile Stăvilarului, Crângul Ursului, Dr. Emil Ionescu și Crizantemelor. Pompierii din Râmnicu Sărat au intervenit cu utilajele pentru a scoate apa din curțile inundate.

După ora 18.00, a plouat mult și în municipiul Buzău, precipitațiile fiind însoțite de rafale puternice de vând. În anumite zone a căzut grindina cât bobul de mazăre. O fotografie publicată pe Facebook de buzoianul Adrian Petroșanu a surprins fenomenul pe strada Transilvaniei. Nu s-au semnalat gospodării sau subsoluri de clădiri inundate.

PLOAIE

Dispeceratul ISU Buzău a mai fost apelat din orașul Pogoanele, pentru a solicita un echipaj de descarcerare care să înlăture de pe carosabil creanga unui copac, ruptă de vânt. Au intervenit pompierii voluntary din Pogoanele. Pompierii rămân în alertă, în eventualitatea producerii unor situații de urgență în oricare altă zonă din județ.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.