VIDEO Într-o piață din Buzău găsești vin și țuică la tarabele pentru cereale și ouă

Tarabele cu mălai, grâu și ouă dintr-o piață buzoiană, paravan pentru comerțul ilicit cu alcool. Polițiștii locali au descoperit la o descindere în complexul Nini un adevărat depozit de băuturi spirtoase și vin, în bidoane dosite printre produsele pentru care aveau acte de proveniență dar și sub cântare.

La sesizarea unor cetățeni, polițiștii locali au descins în piața Nini din municipiul Buzău unde exista suspiciunea practicării comerțului ilicit cu băuturi alcoolice. În urma controalelor, au fost depistate cinci persoane care aveau la vânzare produse alcoolice, în total 72 litri vin și 158 litri țuică, fără a prezenta documente justificative de proveniență. Marfa a fost reținută în vederea confiscării iar persoanele depistate au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

”Atragem atenția cetățenilor că în conformitate cu prevederile Legii 12/1990R, pentru efectuarea de activități de producție, comerț sau prestări de servicii, dupa caz, cu bunuri a căror proveniență nu este dovedită, în condițiile legii, fapta se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 500 și 5.000 lei”, declară inspector Doru Dumitrașcu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Buzău.

Polițiștii locali le recomandă cetățenilor să-și aleagă cu atenție locurile din care își procură produsele alimentare pentru a nu fi predispuși îmbolnăvirii sau altor evenimente nedorite.

Fii Reporter