VIDEO Intervenție în ritm de melc la o suspiciune de coronavirus, la Buzău. O epidemie ar face ravagii!

Autoritățile sanitare din Buzău tratează riscul de infecție cu coronavirus ca pe o glumă proastă în loc să fie pregătite să acționeze prompt în cazul unor astfel alarme. O femeie de 52 de ani din județul Buzău, întoarsă duminică seara din Italia, a avut nevoie de mai bine de o oră ca să fie preluată de o ambulanță la intrarea în oraș.

Fără un plan de acțiune coerent, autoritățile sanitare abilitate să gestioneze o situație de risc major pentru sănătatea publică , s-au mobilizat greoi , reușind să izoleze potențialul bolnav abia după.o oră.

În tot acest timp femeia care a declarat că ar fi intrat în contact cu un bolnav suspect de coronavirus, din Italia, a stat în stradă alături de mai mulți trecători, care la un moment dat au ajuns să o compătimească când au aflat că ar putea fi bolnavă.

Cu toate acestea autoritățile sanitare nu au ce să-și reproșeze.”A fost trimisă o ambulanță în parcare la Kaufland. Această procedură de pregătire a ambulanței respectivă a durat o perioadă mai mare pentru că echipajul a trebuit să-și ia, în jur de 45 de minute, pentru că personalul trebuie să poarte acel echipament. De asemene a trebuit pregătită izoleta. Pacienta a fost verificată.” ne-a declarat Cristina Ungureanu, Director DSP Buzău.

Persoanele care au călătorit în autocar alături de buzoianca de 52 de ani şi-au continuat drumul spre Galaţi. Aici, şoferul şi ultimii doi pasageri din maşină au fost preluaţi de autorităţile din acest judeţ, investigaţi medical şi, în funcţie de starea lor, vor fi transportaţi la spital ori trimişi acasă, în carantină.

 

Fii Reporter