joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Tatăl copilului care a pus pe jar Interpol: „A făcut-o la intimidare, pentru a-și recupera contul”

VIDEO Tatăl copilului care a pus pe jar Interpol: „A făcut-o la intimidare, pentru a-și recupera contul”

Facebook
Twitter
Email

Am stat de vorbă cu tatăl elevului de 12 ani din Buzău, utilizator al unei platfome de jocuri care a pus pe jar Interpolul după ce a postat un mesaj prin care amenința că se sinucide. Supărarea puștiului a venit în urma unor conflicte pe care le-ar fi avut cu alți jucători din rețea, în urma cărora contul său a fost suspendat.

Protagonistul întâmplării este copil bun, spune tatăl lui. Este elev silitor la un liceu cu profil sportiv din Buzău. Copilul, un gamer pătimaș, chiar dacă are numai 12 ani, a ajuns zilele trecute să pună în alertă poliția internațională, după ce a anunțat că se sinucide.

Tatăl a aflat de isprava copilului de la polițiști. ”Am fost chemat zilele trecute la poliție pentru a-mi spune că băiatul meu s-a jucat pe un joc și cei de acolo i-au închis jocul iar băiatul meu a trimis un mesaj, la intimidare, se gândea că poate recuperează jocul, că se sinucide”, spune tatăl băiatului.

Sesizarea ajunsă la poliția din Statele Unite ale Americii le-a fost transmisă polițiștilor buzoieni, care au reușit să identifice rapid familia copilului.

”Din cercetări, a reieșit că în data de 15 octombrie, în urma unei dispute cu un alt jucător, utilizator al platformei online, minorului i-ar fi fost restricționat accesul la cont de către administratorul platformei. În încercarea de a determina administratorul platformei să-i reactiveze contul minorul a amenințat că se va sinucide. Imediat după primirea mesajului, reprezentanții site-ului au sesizat de îndată Interpol Washington”, declară Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Părinții elevului au fost șocați de telefonul primit de la polițiști și nu și-au imaginat nicio secundă că băiatul lor ar fi capabil de un asemenea gest.

”Nu prea îmi dădeam seama că e foarte implicat, că el se mai juca și pe alte jocuri. Probabil că pe acest joc a pus mai mult sentiment. L-a înfuriat că nu putea să recupereze și pierdea puncte”, spune tatăl băiatului.

Puștiul urmează acum să fie consiliat de către psihologii Direcției pentru Protecția Copilului, în ceea ce privește riscurile utilizării platformelor online, dar și asupra comportamentului pe care trebuie să îl adopte pe rețelele de socializare.

”Dependența de jocurile video apare atunci când copilul joacă în mod abuziv asemenea jocuri iar această activitate îi afectează calitatea vieții. Pe termen scurt, adolescentul manifestă izolare socială, își schimbă brusc dispoziția, este epuizat, manifestă deficiență de atenție și cognitive”, transmite Cristina Niculescu, psiholog DGASPC Buzău.

Poliția din Buzău a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii sub forma tentativei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Dosarul penal urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, cu propunerea soluţiei legale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.