VIDEO Interlopul Zelter și alți 40 de romi au năvălit în Spitalul Județean Buzău. Au agresat un medic și o infirmieră

Holurile Spitalului județean au fost, joi seară, teatru de război, după ce zeci de romi au sărit să-i bată pe medici și asistenți, supărați că nu-i acordă suficientă atenție unui tânăr pe care îl aduseseră leșinat. Acestuia i se făcuse rău după înmormântarea fratelui, lider al clanului Pistol. Romii furioși au năvălit peste personalul de la Urgențe, au trecut peste agenții de pază și au agresat o infirmieră și un medic de gardă.

A fost nevoie de intervenția în forță a mascaților și jandarmilor.

Scandalul a pornit joi seară, după ce în clanul „Pistol” a avut loc înmormântarea liderului Ion Mărăraș, zis Terente. Romii povestesc că, stând la masă după funeralii, unui bărbat de 35 de ani, cumnat al decedatului, i s-ar fi făcut rău din senin. Romii au pornit cu zecile către Spitalul Județean de Urgență Buzău, acolo unde l-au însoțit pe pacient până în secția de urgențe.

La spital, peste 40 de persoane au dat năvală peste personalul medical pentru a se asigura că pacientul primește cele mai bune îngrijiri. Pentru că li se părea că că ruda lor nu este tratată corespunzător, romii au început un scandal monstru. În busculada produsă, medicul de gardă, Angela Mazdrag, a fost agresat, iar o infirmieră de pe secție a fost pur și simplu strânsă de gât.

”Un grup de romi a forțat dispozitivul de pază și în haosul produs a fost bruscată o colegă, medic de gardă, iar o colegă infirmieră a fost bruscată, strânsă de gât. Nu e normal să li se întâmple așa ceva celor care salvează vieți”, a declarat medicul Adrian Zoican, șeful UPU Buzău.

Personalul spitalului și pacienții s-au speriat. „Au coborât din mașini, din portbagaj, au început să strige și să alerge către UPU. Ne-am speriat și ne-am baricadat în secție. Apoi au venit alte zece mașini”, povestește o aparținătoare care aștepta cu fetița la Pediatrie.

Depășiți numeric, agenții de pază ai spitalului au chemat întăriri. Mascații de la Poliție și jandarmii au fost singurii care au reușit să restabilească ordinea. Mai multe persoane recalcitrante, între care și Zelter, fratele liderului interlop Terente, au fost încătușate și duse la audieri.

Romii au susținut că aveau tot dreptul să își însoțească bolnavul la spital, pentru că așa e tradiția la ei. Ei au negat totodată că i-au agresat pe angajații spitalului. Cazul a fost preluat de procurori, iar proba solidă împotriva a trei agresori, membri ai clanului Pistol, o constituie o înregistrare de pe camerele de supraveghere în care ar apărea mai mulți romi cu răngi în mâini.

Fii Reporter