miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Interlopul buzoian Paris a fost reţinut pentru cămătărie şi şantaj

VIDEO Interlopul buzoian Paris a fost reţinut pentru cămătărie şi şantaj

Facebook
Twitter
Email

Un cămătar din Buzău a ajuns după gratii după ce poliţiştii buzoieni l-au prins în flagrant în timp ce primea de la o victimă dobânda unui împrumut acordat anterior. Interlopul, cunoscut în Buzău după porecla Paris, se afla de mai multă vreme sub supravegherea poliţiştilor.  Adrian Badea, cămătarul de 45 de ani, a picat în plasa poliţiştilor şi a procurorulor exact în momentul în care primea d e la un alt buzoian suma de 500 de lei. Banii reprezentau dobânda pe o lună a unui împrumut în valoare de 2.400 de euro. 

În ziua flagrantului, poliţiştii au mai efectuat două percheziţii la locuinţa interlopului şi a mamei acestuia şi un control pe linie de investigare a fraudelor la un atelier al cărui administrator este un prieten al suspectului, în vârstă de 61 de ani, ocazie cu care au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte, chitanţiere şi înscrisuri.

De anul trecut, din martie, când a fost acordat împrumutul, cămătarul îi percepea victimei o dobândă lunară de sută la sută.Interlopul a recurs chiar la violenţe şi ameninţări, pentru a-şi ţine clientul în tensiune.

Cămătarul buzoian a fost arestat, iar un prieten de-al său, de 61 de ani, care l-a ajutat este cercetat pentru evaziune fiscală. Poliţia a descoperit că interlopul Paris proceda în acelaşi mod cu alte cinci victime.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.