joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Incidente la protestul din Buzău faţă de noile restricţii pentru prevenirea răspândirii COVID-19

VIDEO Incidente la protestul din Buzău faţă de noile restricţii pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Facebook
Twitter
Email

Un protest faţă de restricţiile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, organizat duminică la Buzău, a eşuat după ce din sutele de persoane care erau aşteptate au venit doar 50. Dintre acestea, una a fost ridicată de poliţişti, fiind căutată pentru audieri.

Un protest cu sute de persoane anunţat pe Facebook care ar fi trebuit să aibă loc duminică seara la Buzău s-a transformat într-o adunare cu cel mult 50 de persoane care au scandat câteva lozinci în centrul oraşului.

Protestatarii s-au adunat, conform convocării lansate pe reţeaua de socializare, în parcarea unui hipermarket din oraş. De aici, au plecat la scurt timp după ce unul dintre protestatari, identificat de oamenii legii ca fiind o persoană dată în urmărire, a fost urcat în maşina poliţiei şi dus la audieri.

Mai târziu, tinerii veniţi să protesteze, majoritatea cu vârste de până în 30 de ani, au mers în centrul oraşului unde au intonat, de pe telefoane, câteva versuri ale Imnului naţional şi au scandat „Libertate” şi ”Toate partidele face iar mizerie!”

Doi copii aduşi de părinţi la protest au afişat pancarte cu inscripţia „Vrem la şcoală” iar la vederea acestora şi ceilalţi participanţi la protest au început să strige „Vrem la şcoală!”.

Pentru că manifestaţia nu avea autorizaţie şi nimeni nu şi-a asumat organizarea acestuia, mulţimea a fost împrăştiată rapid de jandarmi. Aceştia au recurs la forţă în cazul celor care au refuzat să se legitimeze sau să respecte indicaţiile echipajelor de la Ordine Publică.

După ce au încheiat protestul din faţa Palatului Comunal, tinerii au plecat spre Prefectură, unde au fost însoţiţi de jandarmi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.