miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Incendiu la o litieră de pădure de pe raza comunei Vintilă Vodă

VIDEO Incendiu la o litieră de pădure de pe raza comunei Vintilă Vodă

Facebook
Twitter
Email

Incendiile de vegetație uscată dau de furcă pompierilor mai ales în weekend, când mulți gospodari trec la curățenia de primăvară și dau foc gunoaielor. În ultimele trei zile, echipajele ISU Buzău au participat la șase intervenții ce au presupus stingerea incendiilor.

Duminică, în jurul orei 18:00, s-a primit un apel de urgență ce semnala un incendiu de vegetație uscată, lăstăriș și lizieră de pădure de stejar pe raza comunei Vintilă Vodă.

Primele forțe ajunse la fața locului au constatat că, defapt, incendiul se manifesta cu ardere violentă și dezvoltare rapidă, fapt ce a dus la suplimentarea forțelor.

La misiune au participat un număr de 10 pompieri, fiind afectată o suprafață de aproximativ 10 hectare.

Din cercetarea la fața locului a rezultat faptul că cel mai probabil, incendiul a fost produs în urma acțiunii unor persoane iresponsabile.

În cursul ultimelor 72 ore, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 52 situații de urgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor SMURD, în număr de 33.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură