VIDEO Incendiu de proporţii în Buzău. Blocuri întregi au fost evacuate

Un incendiu de proporţii a izbucnit în după-amiaza zilei de marţi, 13 august, la un depozit de fier vechi, ce conţine cantităţi importante de materiale inflamabile, aflat în zona de nord a oraşului Buzău.

UPDATE 23.30 În urma analizei efectuate de prefectul Carmen Ichim și inspectorii șefi ai ISU, IJJ și IPJ, s-a stabilit că, din acest moment, persoanele evacuate din zona învecinată cu agentul economic unde s-a produs incendiul se pot întoarce la locuințele lor.

- Promo -

Cetățenii sunt conduși de forțele de ordine, care vor rămâne în zonă până când pompierii vor lichida ultimele focare de incendiu.

Mai multe echipaje de intervenţie din Buzău, Prahova, Ialomița și Vrancea au fost mobilizate să intervină pentru stingerea incendiului.

În jur de 200 de locatari din două blocuri situate la aproximativ 400 de metri de depozitul unde a izbucnit incendiul au fost deja evacuaţi de forţele de ordine.

Oamenii aud explozii repetate, iar pompierii nu ştiu cu precizie ce materiale combustibile au cauzat propagarea cu repeziciune a focului.

Un nor imens de fum se poate observa de la zeci de kilometri distanţă, iar ISU a transmis un mesaj de avertizare prin Ro-Alert.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, incendiul a cuprins hala unei societăţi comerciale în care sunt depozitate cantităţi importante de materiale combustibile.

„Incendiul este unul violent, sunt cantităţi mari de substanţe combustibile care ard. Dacă o să fie nevoie de suplimentarea forţelor se va întâmpla şi acest lucru. Incendiul se manifestă la o societate comercială care se ocupă de materiale refolosibile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Întrebat dacă există riscul ca incendiul să se extindă şi la alte proprietăţi, Prahoveau a declarat că totul depinde de bătaia vântului.

Zona a fost izolată, gazele şi curentul electric au fost întrerupte. De asemenea, au fost înlăturate maşinile parcate în zona incendiului.

Pompierii evacuează acum mai multe butelii de oxiacetilenă, care riscă să explodeze. De altfel, în zonă se aud zgomote ca şi cum s-ar produce deflagraţii.

ISU Buzău a transmis un mesaj prin Ro-Alert care anunţă populaţia judeţului Buzău de incendiu.

„Incendiu de deşeuri materiale combustibile în zona de nord a oraşului Buzău, cu degajări mari de fum. Evitaţi/ocoliţi zonele expuse, închideţi geamurile locuinţelor, accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre situaţia produsă”, se arată în mesaj.

În prezent, acţionează 20 de autospeciale de stingere.

Fii Reporter