miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Incendii de vegetație uscată, în județul Buzău. Vântul întețește flăcările

VIDEO Incendii de vegetație uscată, în județul Buzău. Vântul întețește flăcările

Facebook
Twitter
Email

Mai multe incendii de vegetație uscată au izbucnit, vineri seară, pe raza județului Buzău. Riscul extinderii focului este mare, din cauza rafalelor puternice de vânt. Pompierii intervin cu echipaje din Padina, Buzău și Râmnicu Sărat.

Unul dintre incendii se manifestă pe raza localității Luciu și a fost anunțat la ora 19:51. Arde stuf și vegetație uscată, în jurul unui lac, pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare.

La misiunea de stingere a incendiului participă echipaje de la Punctul de Lucru Padina cu o autospecială de stingere cu apa și spumă, forțele fiind suplimentate cu o autospecială cisternă din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău.

La locul intervenției se deplasează Și SVSU Pogoanele cu o autospecială. Sunt mai multe focare și se lucrează pentru localizarea incendiului, iar ulterior lichidare. La fața locului se află și primarul comunei Padina.

De asemenea, se intervine la un alt incendiu de vegetație uscată, pe raza localității Heliade Rădulescu, pe o suprafață de aproximativ 20 hectare. Intervine Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Niciunul dintre incendii nu pune în pericol locuințele din zonele unde se manifestă.

Incendiile se extind rapid din cauza vântului puternic ce se manifestă pe raza județului, anunțat vineri prin cod galben de către ANM.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.