vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO Încă un camion a ajuns în rondul de la Hanul lui Țintă. Care este explicația șoferilor

VIDEO Încă un camion a ajuns în rondul de la Hanul lui Țintă. Care este explicația șoferilor

Facebook
Twitter
Email

Giratoriul de la intersecția E85 cu DN1B, la sud de municipiul Buzău, continuă să fie un punct negru pe harta rutieră a regiunii. Rondul amenajat aici a fost luat la țintă de numeroși șoferi care vin cu viteză dinspre Mizil. Ultima întâmplare a avut loc azi-noapte, protagonist fiind șoferul unui camion.

Numeroase imagini care surprind camionul răsturnat pe o parte în mijlocul rondului de la Hanul lui Țintă au ajuns pe rețelele de socializare. Ca și în celelalte evenimente, mașina a pătruns în intersecție dinspre DN1B, pe acea parte bordurile și pavelele fiind dislocate.

Potrivit IPJ Buzău, un șofer de 45 de ani din Vaslui nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și a ieșit în afara părții carosabile, repsectiv în rond. Nu au fost victime iar traficul nu a fost afectat. Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 4.00, în zori.

VIDEO R. Magdalenoiu

La sfârşitul lunii septembrie, două evenimente rutiere s-au produs în giratoriul de la Hanul lui Ţintă, la interval de 24 de ore între ele. Au fost implicate o dubă de marfă şi o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă.

Viteza este principala cauză a producerii acestor evenimente, spun poliţiştii. ”Recomandăm tuturor şoferilor să circule cu prudenţă şi cu viteza adaptată condiţiilor de trafic”, precizează reprezentanţii IPJ Buzău.

La rândul lor, şoferii susţin că lipsa unui iluminat adecvat în intersecţia respectivă este de vină. ”Sistemul de iluminare cu celule fotovoltaice s-a stricat de câteva luni, dar n-a mai venim nimeni să-l repare. E o beznă acolo. De aceea se întâmplă şi accidentele astea”, a scris un şofer pe Facebook.

După producerea celor două evenimente rutiere din septembrie, poliţiştii rutieri au solicitat administratorului drumului, respectiv CNAIR, îmbunătăţirea reţelei de iluminat public şi trasarea unui marcaj rezonator transversal pe partea carosabilă atât pe sensul Ploieşti-Buzău, cât şi pe sensul Buzău- Ploieşti.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.