VIDEO Încă doi mistreți găsiți morți pe fonduri de vânătoare. Iată măsurile impuse de autorități

A fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la încă doi porci mistreți găsiți morți, unul pe fondul de vânătoare 27 Berca, iar cel de al doilea pe fondul de vânătoare 41 Beceni.

În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit și au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui caz de PPA la porcul mistreț.

„Au fost delimitate zonele afectate de 13 km, având în epicentru punctul în care au fost găsiți morți porcii mistreți, compuse din zonele infectate de 8 Km în jurul epicentrelor și zonele tampon de 5 Km în jurul zonelor infectate.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău va fi informat cu privire la planul de măsuri privind controlul și combaterea bolii, precum și stabilirea zonelor de restricții„, spun reprezentanții DSVSA Buzău.

La această dată, Pesta Porcină Africană în jud. Buzău evoluează în 12 focare din exploatații non profesionale și 1 exploatație comercială de tip A, declarate în 8 localități respectiv; satul Racovițeni – comuna Racovițeni, extravilanul satului Cilibia dar pe raza UAT C.A. Rosetti, satul Săgeata – comuna Săgeata, satul Vadu Pașii – comuna Vadu Pașii (3 focare), satul Focșănei – comuna Vadu Pașii, satul Scurtești – comuna Vadu Pașii (2 focare), satul Boboc – comuna Cochirleanca (3 focare) și satul Zilișteanca – comuna Poșta Câlnău precum și nouă cazuri la mistreț pe raza fondurilor de vânătoare 27 Berca (3 cazuri), 41 Beceni (3 cazuri), 42 Aldeni (2 cazuri) și 45 Dedulești (1 caz).

Fii Reporter