joi, 28 septembrie, 2023

VIDEO Îmbulzeală la praznicul organizat de Catedrala Sf. Sava din Buzău

VIDEO Îmbulzeală la praznicul organizat de Catedrala Sf. Sava din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Unde e pomană, apare și îmulzeala. Hramul catedralei buzoiene Sfântul Sava s-a încheiat cu o repriză de îmbrânceli la ușa localului unde era pregătită mâncarea pentru praznicul obișnuit. Ca să fie siguri că prind un loc la masa cu bucate, mulți au ignorant slujba din biserică și au pândit ușa sălii de mese. Dotați cu sacoșe încăpătoare, mulți sărmani și-au făcut apariția cu mult timp înainte de încheierea slujbei religioase în apropierea bisericuței transformată pe moment în sală de mese.

Și-au pierdut răbdarea după o oră de așteptare și au început să tragă de ușile din spatele cărora îi așteptau mesele cu mâncare și băutură.

Peste 50 de oameni au încăput în lăcașul devenit sală de pomeni. S-au repezit la porțiile cu sărmăluțe și pilaf de post, încât nu au mai avut timp nici măcar de o închinăciune. Și-au făcut mai întâi provizii în sacoșe apoi au golit farfuriile și paharele din față. Oamenii au plecat mulțumiți de la hramul Catedralei Sfântul Sava.

Hramul catedralei Sfântul Sava deschide seria manifestărilor culturale din cadrul Zilelor Buzăului.

Următoarea activitate din calendarul „Zilelor Buzăului” va avea loc miercuri, 17 aprilie, orele 11.00, la Sala 13 a Primariei. Este vorba despre Simpozionul „Buzăul, străveche vatră de cultură şi civilizaţie”. La simpozion sunt invitaţi academicianul Dan Berindei, prof. univ. Dr. Ion Bulei, conf. univ. dr. Constantin I. Stan, preot prof. dr. Mihail Milea, prof. dr. Doina Ciobanu, prof. Nicolae Penes, prof. Valeriu Nicolescu, prof. Călin Gheţu şi mulţi alţii.

„Zilele Buzaului” continuă joi, 18 aprilie, cu vernisajul expoziţiei retrospective a membrilor UAP – filiala Buzău – „45 de ani de la înfiinţare” – coordonator prof. Valeriu Şuşnea, care va începe de la ora 11.00. Va prezenta prof. dr. Gheorghe Tarara. Tot atunci, se va face şi prezentarea volumelor „Zbor cu paraPoanta”, autor Mihai Sălcuţan – prezintă Tudor Cicu, „Avocaţii Buzăului”, de Valeriu şi Eduard Nicolescu – prezintă av. Mihai Sălcuţan, „Viaţa politică din judeţul Buzău”, autor Valeriu Nicolescu – prezintă Nicolae Peneş.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.