marți, 23 aprilie, 2024

VIDEO Imagini din lumea a treia, la heleşteul din Crângul Buzăului. Sărmanii pescuiesc cu mâna de pe fundul lacului secat

VIDEO Imagini din lumea a treia, la heleşteul din Crângul Buzăului. Sărmanii pescuiesc cu mâna de pe fundul lacului secat

Facebook
Twitter
Email

Imagini de lumea a treia la heleşteul din Crângul Buzăului după ce administrația parcurilor a secat lacul pentru a-l curăța de vegetație. Momentul a fost așteptat de zeci de amărâţi care s-au pus pe scormonit pentru a-şi umple sacoşele cu comorile din nămol. O parte din peştele scos din lac ajunge să fie vândut către amatorii de chilipiruri. Nici nu se crăpase de ziuă când oamenii s-au apucat să spargă cu căngile stratul de gheaţă format peste noapte, pe fundul heleşteului. În doar câteva ore petrecute prin gheaţă, mâl şi ochiuri de apă, oamenii şi-au umplut sacoşele cu câteva zeci de kilograme de peşte, numai bun de un borş sau de vânzare, cred ei.

”De azi dimineaţă am prins 20 de kile de peşte, caras, clean, biban şi somn, din toate neamurile am prins. Mâncăm şi noi dar o să şi vindem”, ne-a spus Petruş unul dintre pescarii amatori.

Vietăţile de pe fundul lacului i-au uimit pînă şi pe cei mai experimentaţi pescari.

”Sper ca după reumplerea lacului să îl şi populeze din nou cu puiet pentru că altfel nu are cum să apară peştii în apă iar aici a devenit un obicei pentru pescarii mai bătrâni să îşi petreacă după-amiezile cu undiţa în mână”, ne-a spus un pescar, vechi ”client” al heleşteului din Crâng.

Astfel de partide pe pescuit, cu mâna goală, au loc o data la trei, patru ani, atunci cand administratorii parcului, decolmatează lacul de vegetaţie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton