VIDEO Iată-l pe operatorul care a declanșat sirenele din oraș și a transmis mesajul de alarmare publică

Un amplu exercițiu de alarmare publică se desfășoară zilele acestea în toată țara. Sirenele au sunat astăzi și în Buzău iar pe străzi a fost auzit un mesaj de avertizare.

Timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei, prin sirenele existente la nivelul comunităţilor.

În perioada vizată, locuitorii vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00 – 15.00. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie. Miercuri, exercițiul de alarmare a avut loc și în Buzău.

Un număr de 29 de sirene electrice și electronice, de pe raza municipiului Buzău au sunat după ora 10.00 iar pe străzi a fost auzit un mesaj de avertizare. Comandamentul din care au fost inițiate aceste operațiuni se află în Palatul Comunal, biroul de Protecție Civilă.

Ion Senchiu este numele operatorului care a transmis mesajul primit de la comandamentul pentru situații de urgență și aprobat de primarul municipiului. Semnalele sunt declanșate cu ajutorul unor emițătoare conectate prin cabluri sau unde radio la sirenele de pe clădiri. În centru, o astfel de alarmă se află în turnul Palatului Comunal.

Fii Reporter