luni, 26 februarie, 2024

VIDEO Iadul alb s-a dezlănţuit la Buzău! Viscolul a paralizat și transportul feroviar

VIDEO Iadul alb s-a dezlănţuit la Buzău! Viscolul a paralizat și transportul feroviar

Facebook
Twitter
Email

Sute de călători stau prin gări cu orele în așteptarea trenurilor. În gara din Buzău două trenuri au stat fiecare mai bine de trei ore- unul nu a putut sa plece pentru că s-a defectat locomotiva, iar celălalt a fost oprit la adăpost după ce feroviarii au anunțat defectiuni la liniile de cale ferată. Trenurile care au tranzitat Buzăul au contorizat intârzieri chiar si de 300 de minute. Un accelerat cu 100 de pasageri care trebuia sa ajunga la Galați și care plecase deja cu o întârziere de 2 ore din București a fost oprit în Gara Buzău după ce mecanicii au fost anunțați de defecțiuni la linia ferată.

„Stau de 6 ore, pentru ca trebuia sa ajungem la Galati. Ne-au au tras aici pe linie moarta si ne-au spus ca e cablul de curent rupt… Sperăm sa ajungem în noaptea asta”, ne-a declarat Marin Tudose, călător.

Un alt tren cu 300 de pasageri care venea de la Iaşi a rămas blocat în gara Boboc la 15 km de municipiul Buzău după ce cablurile la linia de înaltă tensiune s-au rupt în localitatea Cilibia.

Un alt tren de persoane a plecat din Gara Buzău către Făurei cu două ore întârziere pentru că prima locomotivă s-a defectat înainte să pornească.

Alte sute de călători au stat cu orele pe peroanele troienite sau în sala de așteptare. „Trebuia sa ajungem dar am inghetat pe peron.Eu vin de la aeroport si amu lasat masina in Buzau ca sa plecam cu trenul.E bataie de joc pentru ca banii pe bilet ni i-au luat dar nu ne-au spus ca trenurile au intarzieri sau ca nu mai pleaca”, ne-a declarat Tatiana Manole.

Ministerul Transporturilor i-a sfatuit pe calatori sa se intereseze in gari de circulaţia garniturilor şi să nu plece la drum dacă nu este neapărat nevoie. Pe foarte multe tronsoane de cale ferată, din cauza zăpezii vicolite au fost instituite restricţii de viteză, iar feroviarii reuşesc cu greu să deblocheze macazurile.

CITEŞTE ŞI :VIDEO Judeţul Buzău este paralizat de viscol. Vântul care sufla la rafală a troienit zăpada în suluri pe carosabil

Buzăul sub asediul iernii. Trei drumuri naționale și cinci județene au fost închise din cauza viscolului puternic

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.