duminică, 14 iulie, 2024

VIDEO Grupare specializată în fraude informatice, destructurată de DIICOT și polițiști din Buzău

VIDEO Grupare specializată în fraude informatice, destructurată de DIICOT și polițiști din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău și procurorii DIICOT au efectuat 11 percheziţii în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 500.000 de euro prin infracţiuni informatice. Nouă persoane au fost conduse la audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2017, nouă persoane din municipiul Bucureşti, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, ar fi constituit un grup infracţional organizat, care, prin metoda „phishing”, ar fi transferat sume importante de bani din conturile unor cetăţeni din diferite ţări către conturi deschise la bănci din România.

Pentru a putea retrage sumele transferate, cei în cauză ar fi folosit cardurile unor persoane din Bucureşti şi Buzău, pe care, în schimbul unor sume de bani, le–ar fi determinat să-şi deschidă conturi la anumite unităţi bancare.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 10 grame de cannabis, mai multe carduri bancare, sume de bani, laptop-uri şi documente. De asemenea, a fost instituit sechestrul asigurător asupra a două apartamente şi a 4 autoturisme. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 500.000 de euro.

La activități au mai participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, precum şi jandarmi.Nouă persoane au fost conduse la sediul DIICOT Buzău, pentru audieri.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fraudă informatică, acces neautorizat la un sistem informatic şi fals informatic.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.