VIDEO Grupare de traficanți de droguri, destructurtă de polițiștii și procurorii buzoieni

Un număr de 13 percheziții domiciliare au avut loc pe raza județului Buzău, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizație.

Acțiunea a fost efectuată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău.

Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până în prezent, nouă bărbați s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv de la persoane din Galați și București, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate diferite cantități de materie vegetală și pulbere de culoare albă, despre care există suspiciunea că ar fi substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și telefoane mobile.

Cei nouă bărbați, unul din Gălbinași și opt din municipiul Buzău, vor fi audiați în acest dosar la sediul DIICOT Buzău.

Substanțele erau procurate de la persoane de pe raza municipiilor Brăila, Galați şi Bucureşti şi oferite către consumatorii de pe raza județului Buzău.

Preţurile variau în funcţie de tipul și cantitatea de substanţă interzisă: 45-60 lei/gram cannabis, 200-300 de lei/gram (pulbere substanță activă), 10-50 lei/pacheţel cu fragmente vegetale psihoactive.

Substanțele eru apoi vândute în Buzău, Gălbinași și Smeeni.

Fii Reporter