miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Groapă imensă, apărută lângă Râmnicu Sărat. Argila extrasă de aici este folosită la o importantă lucrare

VIDEO Groapă imensă, apărută lângă Râmnicu Sărat. Argila extrasă de aici este folosită la o importantă lucrare

Facebook
Twitter
Email

Zeci de excavatoare sapă zi și noapte ca să extragă argila necesară umplerii fundației Autostrăzii A7.

De câteva luni, utilaje de mare capacitate încarcă la foc continuu basculantele care duc materialul folosit la înălțarea terasamentului sau stabilizarea lui, în zonele mlăștinoase.

Uriașa groapă, de peste cinci metri adâncime, a apărut peste izlazul satului Rubla, comuna Valea Râmnicului.

Oamenii din zonă speră ca hăul apărut lângă satul lor să nu genereze surpări sau alte probleme legate de eroziune.

„Nu cred că o să astupe la loc. Probabil o să se strângă apă cu timpul și, cine știe, ne apucăm de pescuit, dacă tot nu mai avem unde să ducem animalele la păscut”, spune Adrian Voicu, din Rubla.

În căutarea zonei cu cel mai potrivit sol, muncitorii firmei care construiește drumul de mare viteză au întors pământul în mai multe comune de lângă Râmnicu Sărat.

La Ziduri, 20 de hectare de pășune au fost răscolite de excavatoare. Aici fermierii obișnuiau să își trimită animalele la păscut.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură