VIDEO Georgiana, din Pogoanele, și-a omorât băiețelul la patru luni după ce l-a recuperat de la asistentul maternal

Băiețelul din Pogoanele omorât în bătaie de mamă a rezistat doar patru luni în familia naturală. La naștere, fusese încredințat unui asistent maternal, pentru că nu era acceptat de concubinul mamei. De la preluarea micuțului și până în momentul în care și-a bătut copilul până la moarte, femeia de 26 de ani nu ar fi dat semne că este agresivă, spun autoritățile.

Băiețelul care avea 2 ani și 5 luni fusese lăsat în cameră cu doi frați mai mari, un băiat de 4 și o fată de 11 ani. Inițial, Georgiana declarase că micuțul s-a accidentat când se juca cu frații mai mari.

”A sărit din pat, s-au jucat amândoi copiii și a căzut. S-a jucat Raul cu ăsta mic care a căzut și a căzut din pat. Așa i-a spus Georgiana lui Florin, nepotul meu”, a declarat mătușa copilului.

Cadrele de la Ambulanță sosite să-l preia pe băiat l-au găsit în stop cardio-respirator, în fața porții, unde s-au chinuit mai bine de o oră să-l resusciteze. Efortul a fost însă în zadar.

”Cum am ieșit acum la dumneavoastră, am ieșit și atunci și l-am văzut cum l-a pus jos pe copil. Apoi a venit salvarea. La salvare a zis că e bătut, dar nu știu de ce. Și a murit copilul”, ne-a spus o vecină.

Bănuielile procurorilor s-au adeverit atunci când fețița de 11 ani a rupt tăcerea, în cadrul audierilor care au avut loc în centrul de plasament unde este internată.

Rezultatele necropsiei au sosit cu o întârziere de două luni, acestea indicând că moartea micuțului a fost violentă, cu hemoragie intracraniană și mușcături pe tot corpul.

”Am înțeles că ea l-a mușcat pentru că îi venise rău copilului și a vrut să-l trezească. Dar că ea l-a omorât, nu mi-a recunoscut mie. Nouă nici în ziua de azi nu ne-a spus nimeni nimic că e omorât de ea, nu știm nici acum”, a declarat mătușa copilului.

Rezultatul autopsiei și mărturia fiicei au fost relevante pentru anchetatori, astfel că au decis să schimbe încadrarea la omor.

”Dosarul a fost înregistrat inițial ca moarte suspectă, însă după efectuarea necropsiei s-a constatat că leziunile ce au condus la decesul victimei sunt rezultatul unei agresiuni exercitate în cadrul familiei, din primele cercetări rezultând că este vorba de mama acestuia”, a precizat Valerică Văsâi, prim procuror Parchetul Buzău.

Copiii au tați diferiți, iar băiețelul decedat a venit pe lume când concubinul tinerei era plecat din țară. A fost plasat temporar la un asistent maternal, de unde a revenit în familie după ce bărbatul a acceptat să-l crească. Scandalurile se țineau însă lanț în familie din această cauză.

Acesta ar fi fost și motivul pentru care Georgiana intrase în depresie și se răzbuna periodic pe copil.

”Încă de la naștere, asupra copilului s-a instituit o măsură de protecție deoarece soțul mamei, Dima Florin, nu era tatăl biologic iar el nu a acceptat acel copil. Noi am intervenit și am instituit măsură de protecție, până în septembrie, anul trecut, când minorul a fost reintegrat în familie printr-o sentință civilă”, a declarat Ștefan Ion, asistent social la Primăria Pogoanele.

După preluarea copilului în familie, asistenții sociali din localitate dar și reprezentanții DGASPC susțin că au monitorizat cazul respectiv. În cele patru luni scurse până în momentul în care copilul a murit, nu ar fi existat niciun indiciu că mama ar fi agresivă și că s-ar putea ajunge la un astfel de deznodământ, susțin autoritățile.

”Minorul a beneficiat de măsură de protecție la asistent maternal profesionist și a fost reintegrat în familie prin sentință civilă, urmată de o perioadă de monitorizare în care nu au fost identificați factori de risc”, a precizat Roxana Kovacs, de la DGASPC Buzău.

Femeia nu a fost încă arestată dar este internată din luna martie la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. O expertiză de specialitate ar urma să stabilească dacă mama copilului a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau