joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO George Simion vrea să fie vocea mișcării unioniste în Parlamentul European

VIDEO George Simion vrea să fie vocea mișcării unioniste în Parlamentul European

Facebook
Twitter
Email

Cu trei luni și jumătate înainte de alegerile europarlamantare, unionistul George Simion și-a lansat candidatura pentru Parlamentul European. Focșăneanul, cunoscut activist al unirii Moldovei cu România, va candida din postura de independent la scutrinul din 26 mai.

În fața a zeci de susținători, Simion și-a prezentat, astăzi, la Buzău proiectele pe care dorește să le inițieze în forul european.

De un deceniu, George Simion este simbolul mișcării unioniste din România. Jurnalistul focșănean a fost inițiatorul a numeroase campanii prin care a solicitat public unirea Moldovei cu România.

Acum, George Simion a decis să facă un nou pas în demersul său. El va încerca să sprijine procesul unirii celor două țări surori din postura de parlamentar european, motiv pentru care a demarat un turneu național de promovare și de validare a candidaturii, printr-o strângere de semnături.

George Simion, care are nevoie de 100.000 de semnaturi pentru a-si depune oficial candidatura la Europarlamentare, speră să promoveze mesajul unionist și la Bruxelles.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În 2011, a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.