VIDEO Funcționează deja sistemul de monitorizare video si audio a probei practice a examenului auto

Proba practică a examenului auto devine o sperietoare pentru toţi cei care vor să obţină permisul prin mită sau alte aranjamente. Totul va fi filmat şi înregistrat, aşa că, dacă apar abuzuri, orice contestaţie poate fi verificată. Sistemul de monitorizare video si audio a probei practice a examenului auto va funcționa și la Buzău.

De astăzi, fiecare polițist examinator din județul Buzău va avea în mașină un dispozitiv de înregistrare audio-video la proba practică de obținere a permisului auto. Camera video va fi montată la începutul probei şi trebuie să surprindă toate manevrele făcute de candidat în timpul examenului, dar şi discuţiile din maşină.

Candidaţii trebuie doar să îşi învingă emoţiile în faţa camerelor. În aceste condiţii, dispar suspiciunile, iar contestaţiile pot fi uşor verificate. Inclusiv cazurile de mită.

După examen, imaginile colectate de tabletă sunt păstrate pe serverele Direcției de Permise și Înmatriculări, timp de 6 luni. Asta pentru cazul în care cel care a fost examinat dorește să depună contestație. Atunci imaginile pot fi folosite ca probă.

Sistemul de monitorizare audio-video a examenului auto a fost implementat deja în București și județul Ilfov, de la 1 iulie.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI