VIDEO Fost șef la Anticorupție și cântăreț de folk, acum subprefect al Buzăului

Județul Buzău are doi noi subprefecți. Este vorba despre Constantin Cristea, fost administrator public al comunei Vernești, și Gabriel Ilie, fost șef al Serviciului Județean Anticorupție. Cei doi au fost numiți în funcții printr-o Hotărâre de Guvern, iar joi au fost învestiți.

Râmniceanul Gabriel Ilie, fost șef al Serviciului Județean Anticorupție, are 48 ani. El se descrie ca fiind un „om simplu, din popor”, pasionat de sport și muzică.

- Promo -

De altfel, Ilie a participat la festivaluri naționale de folk, la unele fiind chiar premiat.

Gabriel Ilie este pasionat și de dresajul câinilor utilitari. El este președintele asociației Kara Dog Search&Rescue și membru fondator al acesteia.

Asociația are ca scop instruirea câinilor de căutare și salvare a victimelor în situații de urgență, dar și dezvoltarea relației om câine printr-un dresaj adecvat asupra câinilor

Celălalt „secund” de la vârful Prefecturii Buzău, Constantin Cristea, până astăzi city-manager al Primăriei Vernești, are 34 de ani.

În urma negocierilor de la centru dintre PSD și PNL, Constantin Cristea și Gabriel Ilie au fost promovați la conducerea Prefecturii de către PSD. În schimb, PNL își păstrează funcția de prefect, prin Daniel Țiclea.

Unul dintre foștii subprefecți, Marieta Boloș, va lucra tot în Prefectură. De joi, liberala deține funcția de șef al Cancelariei Prefectului. Viorel Holban, celălalt fost subprefect, a renunțat la funcție, la sfârșitul anului trecut, invocând motive personale.

Fii Reporter