miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Festivitate de deschidere a anului de învățământ, organizată în Piața Dacia

VIDEO Festivitate de deschidere a anului de învățământ, organizată în Piața Dacia

Facebook
Twitter
Email

Deschiderea anului de învățământ 2023-2024 la Baza de instruire a personalului aeronautic de la Boboc a avut loc în Piața Dacia, fiind primul astfel de ceremonial organizat în centrul Buzăului, după lucrările de reabilitare. Pe durata întregii manifestări, buzoienii au putut admira replica 1:1 a aeroplanului Vlaicu II.

Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic “Aurel Vlaicu” a organizat, în aceatstă dimineață, ceremonia deschiderii anului de învățământ 2023-2024. Festivitatea a avut loc în Piața Dacia din municipiul Buzău.

Ceremonialul a debutat cu intonarea Imnului Național, după care s-a oficiat un moment religios.

Au urmat discursurile oficialităților din armată și administrație publică. Alături de conducerea Școlii de aplicație a Forțelor Aeriene de la Boboc, au participat și reprezentanți din conducerea Prefecturii, Primăriei și a Consiliului Județean Buzău.

A ținut să se adreseze noilor cursanți și șeful de Promoției 2023 a Academiei „Henri Coandă” a Forțelor Aeriene Române, sublocotenentul Darius Mihai Simion.

 

Cei aproximativ 200 de tineri care au ales să se pregătească pentru o carieră de ofițeri și subofițeri naviganți și nenaviganți în cadrul Forțelor Aeriene Române au defilat, pentru prima dată în viața lor, într-un spațiu public. În tot acest timp, pe cer au survolat mai multe formații de avioane și elicoptere ale Bazei de la Boboc.

Pe durata întregii manifestări, buzoienii au putut admira replica 1 la 1 a celebrului aeroplan Vlaicu II. De altfel, prezența aeroplanului în Piața Dacia a atras o mulțime de curioși, simpli trecători care s-au oprit să admire și să facă poze cu ineditul exponat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.