joi, 21 septembrie, 2023

VIDEO Femeie rănită în timpul furtunii care a măturat orașul Buzău. Mai multe mașini au fost avariate

VIDEO Femeie rănită în timpul furtunii care a măturat orașul Buzău. Mai multe mașini au fost avariate

Facebook
Twitter
Email

După vijelia care a durat o jumătate de oră, pompierii din Buzău au intervenit pentru degajarea unor arbori căzuți peste garduri și autoturisme. Trei mașini au fost strivite sub greutatea copacilor.

„În momentul în care s-a rupt pomul, a fost bubuitură mare și deasupra venea o rafală mare de vijelie. Ne-am speriat pentru că nu știam ce urmează”, ne-a declarat un bărbat din cartierul Micro 14.

Buzoienii au primit și mesaj RO-Alert de vijelii și grindină. Potrivit meteorologilor, au fost semnalate averse torențiale care au acumulat peste 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Dacă era cineva în direcția asta, era dezastru. A venit în rafale și când s-au auzit pocnituri am ieșit. Apa nu mai curgea. Era vijelie atât de mare încât apa mergea pe orizontală”, ne-a mărturisit un buzoian de pe strada Oltului.

Din păcate, o femeie a fost rănită de o salcie doborâtă de furtună. A suferit un traumatism cranio – erebral și o contuzie la coloana cervicală. Victima se află acum sub îngrijirea medicilor.

Buzăul s-a aflat sub Cod portocaliu de vreme instabilă, până la ora 15.40.  Potrivit ANM, au fost vizate localitățile: Râmnicu Sărat, Berca, Vernești, Vadu Pașii, Merei, Mărăcineni, Poșta Câlnău, Valea Râmnicului, Săgeata, Cochirleanca, Grebănu, Ziduri, Topliceni, Cernătești, Râmnicelu, Podgoria, Săpoca, Ghergheasa, Bălăceanu.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.