vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO FC Buzău a învins Petrolul Ploiești într-un amical disputat la Râmnicu Sărat

VIDEO FC Buzău a învins Petrolul Ploiești într-un amical disputat la Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

FC Buzău a oferit sâmbătă 17 iulie, un spectacol fotbalistic de zile mari, într-un meci amical disputat la Râmnicu Sărat, în compania formației Petrolul Ploiești.

Buzoienii au câștigat cu scorul de 1 la 0, bifând cel de-al doilea succes notabil din pregătiri, după victoria cu 4 la 1 în fața formației Astra, obținută într-un alt meci disputat recent, la Ploiești.

De cealaltă parte, petroliștii au înregistrat primul eșec din pregătiri la capătul unei partide extrem de animate, meciul fiind de mare angajament din partea ambelor echipe.

Deși s-au impus la limită, buzoienii au etalat un ritm bun de joc, oferind multe ocazii și faze de poartă.

Singurul gol al amicalului a fost înscris de Serges Yvan Ekollo, fotbalisul cedat recent de Petrolul la FC Buzău.

De notat că partida s-a disputat pe o căldură greu de suportat, fluierul de start fiind dat de la ora 11.00.

Prima ocazie a fost bifată în contul petroliștilor, care au trecut pe lângă deschiderea scorului, prin lovitura de cap a lui Darius Buia, din minutul 11, care l-a pus în valoare pe portarul buzoienilor Relu Stoian.

Replica buzoienilor a venit imediat prin Alin Cârstocea, care a încercat poarta de la distanță, însă goalkeeper-ul ploieștenilor, Raul Avram a fost pe fază și a reținut.

A urmat un joc pe contre, cu ocazii mari de ambele părți.  Petrolul a irosit o șansă bună prin Sory Ibrahim Diarra care nu a putut marca dintr-o poziție ideală.

Și cum ocaziile se răzbună, minutul 28 i-a adus pe fotbaliștii de la FC Buzău în avantaj prin reușita lui Serges Yvan Ekollo.

Deși camerunezul a fost cedat în această vară, chiar de Petrolul Ploiești la FC Buzău, acesta nu a ezitat să-și execute fosta echipă, Ekollo marcând sec din careul mic.

Fotbaliștii lui Nicolae Constantin, au avut imediat o tresărire de orgoliu, ratând trei mari ocazii până la pauză prin Saim Tudor, Bart Meijers și Sory Ibrahim Diarra.

Cea mai mare ratare i-a aparținut lui Diarra, care în minutul 41 a zguduit transversala, trimițând cu putere balonul, cu o lovitură de cap.

În repriza a doua, canicula a devenit aproape de nesuportat, iar ocaziile au fost mai puține. Cele mai importante momente din actul doi, au fost consemnate pe finalul meciului.

Astfel în minutul 81, Mihai Nițescu, de la Petrolul, a șutat puternic în partea stângă, însă goalkeeper-ul buzoienilor, Cristian Avram a reușit să pareze.

De cealaltă parte, FC Buzău se putea distanța în minutele 87 și 89, după ce Gabriel Zamfir l-a pus la grea încercare pe Nicolai Cebotari, pentru ca mai apoi Gheorghe Andronic să trimită o ghiulea în transversală.

FC Buzău a aliniat la start următorul 11: Stoian – Oțeliță, Wirtorski, Ghinga, Toma – Mondragon, Cârstocea – Ciobanu, Ekollo, Olteanu – Chică-Roșă. Au mai jucat: Cr. Avram – David, Munteanu, Zamfir, Vârtej, C. Petre, Neacșu, Keita, Andronic- Antrenor: Cristian Pustai,

iar Petrolul Ploiești a contat pe următoarea garnitură: R. Avram (46 Cebotari) – Pârvulescu (85 Niță), Meijers (70 Olaru), Manolache (60 Huja), Țicu – S. Pană (85 Enache), Cebotaru (46 Seto) – Bratu (85 D. Ilie), Buia (46 Vajushi), Saim Tudor (70 Nițescu) – Diarra (60 Măzărache)- Antrenor: Nicolae Constantin

FC Buzău a evoluat până acum în două partide amicale, cu Astra Ploiești, victorie la scor, 4 la 1, și cu FCSB, ultimul meci fiind pierdut pe teren propriu cu vicecampioana României, scor 1-5.

FC Buzău va avea un nou test miercuri insă adversarul formației lui Cristian Pustai nu este deocamdată cunoscut.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.