marți, 30 mai, 2023

VIDEO Fațadele clădirilor din Buzău devin uriașe opere de artă

VIDEO Fațadele clădirilor din Buzău devin uriașe opere de artă

Facebook
Twitter
Email

Un inedit proiect de regenerare urbană, „Sus Muralul”, a început cu pictarea zidurilor exterioare ale mai multor şcoli şi grădiniţe din municipiul Buzău.

Lucrările deja existente pot fi văzute la grădinițele cu program prelungit 6 și 18, la Școala Gimnazială 5 și la liceele Moisil și Marghiloman.

Ele sunt semnate de artiştii Miruna Blănaru, Bogdan Adrian Lefter, Cristian Scutaru şi Urban Writers, primii cooptați îm proiectul iniţiat de Primăria Municipiului Buzău şi Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău.

Pentru o nouă ediție, autoritățile locale au identificat noi suprafețe ce pot fi decorate în culori vii. Urmează înscrierea artiștilor care vor să realizeze lucrările de mari dimensiuni.

Încă două fațade ale unor clădiri din municipiul Buzău vor fi înfrumusețate prin acest proiect care a reușit deja, prin etapele trecute, să ofere o pată însemnată de culoare orașului Buzău.

Una dintre ele este a Liceului Tehnologic Dimitrie Filipescu, perete ce are parte de vizibilitate foarte bună din strada Dumitru Filipescu. Tema propusă pentru lucrare: „Copiii devin mai întâi oameni, și apoi meseriași”.

Mai este propusă pentru înfrumusețare fațada unui bloc ce are parte de vizibilitate maximă dinspre aleea principală a Parcului Tineretului și dinspre Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” Buzău.

Protejarea naturii și a mediului înconjurător este tema propusă artiștilor. „Copacii din fața peretelui trebuie integrați în poveste și luați în considerare atât vara, cât și iarna”, specifică inițiaorii proiectului.

Artiștii nu au stat pe gânduri, astfel că deja se înregistrează înscrieri de proiecte.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Cum să câștigi la un cazinou online?

Te-ai săturat să pierzi bani în cazinourile online? Cu atât de multe jocuri și strategii, cum îți poți spori oportunitățile de a ieși învingător? Jocurile câștigătoare oferă o experiență palpitantă,