VIDEO Fată de 12 ani, bătută de un coleg în microbuzul școlar. Șoferul pare că a igorat țipetele copiilor

Anchetă a poliției la Școala din Fundeni-Zărnești, județul Buzău, după ce o elevă de 12 ani a fost bătută crunt de un băiat, chiar în microbuzul școlar, care se deplasa către domiciliile copiilor. Altercația a fost filmată de un coleg și trimisă familiei victimei. Șoferul spune că și-a dat seama că a fost o altercație în microbuz abia după ce majoritatea copiilor au coborât iar fata bătută a rămas întinsă pe podea.

Pe înregistrare se vede cum o elevă este lovită cu pumnii de un băiat, apoi trântită la podea, în uralele colegilor. Șoferul pare că ignoră altercația din spate și își continuă drumul. La scurt timp, oprește mașina, copiii coboară și abia din acest moment, spune șoferul, ar fi aflat despre eveniment.

Când a ajuns acasă, fata le-a povestit părinților că a fost lovită la față și în burtă de Gabi, un copil problemă, care ar mai fi bătut-o de câteva ori până acum, și tot în microbuzul școlar. ”Era gălăgie în spate iar când am auzit, dom’ șofer se bat copiii ăștia abia atunci am oprit mașina. După ce au coborât, am văzut-o pe fată întinsă pe jos și cu sânge la nas. Nu e prima oară când o bate copilul ăsta”, spune Petre Ion, șoferul Microbuzului.

Luni, părinții fetei bătute în microbuz au mers cu poliția la școală. ”Nasul îl avea făcut praf, o durea stomacul, are răni la picior și de mai multe ori i s-a întâmplat să fie bătută de acest copil. Cică lui îi place de ea, ea e mai sensibilă așa și de aceea cred că bate mereu. O mut de la școală dacă nu se iau alte măsuri”, spune tatăl elevei.

”Am auzit că a fost o încercare să agreseze eleva respectivă. După ce am aflat, au fost înștiințați inclusiv părinții elevului bătăuș să vină la școală și să ia măsuri. Nu se pune problema exmatriculării ci copilul trebuie să fie conștientizat că nu trebuie să facă aces lucru, ci trebuie să fie consiliatpsihologic”, spune Alexandru Constantin, directorul Școlii din Fundeni – Zărnești.

Directorul școlii spune că elevul problemă nu se află la prima abatere, însă nu a putut interveni până acum decât cu scăderea notei la purtare. Recunoaște că nu mereu sunt însoțitori în microbuzele școlare, așa cum cere legea, și de aceea a fost posibilă producerea incidentului, de vineri după-amiază.

 

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI