miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Fasolea și varza cu ciolan, preparate de bucătarii asiatici ai unui restaurant din Buzău

VIDEO Fasolea și varza cu ciolan, preparate de bucătarii asiatici ai unui restaurant din Buzău

Facebook
Twitter
Email

De Ziua Națională a României, cei 15 angajați străini ai unui restaurant buzoian cunoscut pentru meniurile exotice s-au ambiționat să gătească exclusiv românește, îndrumați de un maestru bucătar de-ai locului. Astfel au gândit asiaticii, cei mai mulți din Nepal, să le arate recunoștința celor care le-au întins o mână pentru a-i ajuta să-și întrețină familiile rămase acasă.

Fasolea cu ciolan, varza călită cu mămăligă și berbecuții la proțap sunt câteva dintre bunătățile pentru prepararea cărora armata de bucătari asiatici a fost mobilizată de Chef Cristi Ice.

Fiecare a primit câte o sarcină în nobila misiune culinară organizată în curtea restaurantului Garden, de pe șoseaua de centură a Buzăului.

Unii s-au îngrijit de berbecuții la proțap, au făcut mămăliga, după care au perpelit-o pe grill, iar alții au gătit fasolea și varza, extrem de atenți să nu rateze nimic din indicațiile oferite de Chef Cristi Ice. Și acesta a fost curios, la rândul său, să fure din priceperea colegilor săi exotici.

”La varza noastră, mi-au spus că prepară și ei la fel, dar o servesc cu orez și cu mazăre prăjită într-un unt care se fabrică numai la ei. La fasole, au spus că prăjeala noastră diferă de baza lor, adică nu au verdeața, ceapa, jumările sau cârnații. Au învățat însă repede”, declară Chef Cristi Ice.

Nepalezul Robi este unul dintre cei mai experimentați bucătari angrenați în pregătirea mesei festive de la restaurantul buzoian. Mărturisește că a învățat multe despre bucătăria românească în cei trei ani de contract cu diverși angajatori din țara noastră.

”Azi facem fasole cu ciolan, varza cu ciolan, pomana porcului, avem și grătar de miel, iar în bucătătria interioară facem și sarmale. Am gustat din toate și pot să spun că, într-adevăr, simți tot ce mănânci. Mi-a plăcut mereu să învăț să gătesc mâncăruri europene, așa cum fac și acum, aici”, spune Robi.

Bucătarul, în vârstă de 31 de ani, mărturisește că a descoperit până acum multe multe motive să-I aprecieze pe români. Ar vrea să se stabilească în România și spune cu multă bucurie pe chip că un prim pas în demersul său este ca și făcut.

”Peste o lună, soția mea va începe un contract, în Sibiu, deci vom fi amândoi în România și ne-ar plăcea să să stăm cât mai mult aici, chiar să ne facem un viitor în România, unde avem cu totul alte condiții de trai și o viață mai sigură decât acasă”, declară Robi.

Sucklal s-a alăturat grupului de nepalezi angajați la restaurantul Garden în urmă cu doar două luni. A sosit cu un bagaj de rețete internaționale acumulat în zece ani de gătit în restaurante din Dubai. Sucklal a ținut să guste din toate mâncărurile pe care le-a preparat în cea mai importantă zi a românilor.

”Este foarte gustoasă mâncarea românească și mă bucur că am învățat rețetele acestora de la Chef Cristi. Am constatat că nu diferă mult ca mod de preparare de ce știm noi, din bucătăria internațională. Au însă alte denumiri și mai diferă condimentele folosite”, spune Sucklal.

Turiștii care au trecut pragul restaurantului buzoian de Ziua Națională au imortalizat scenele de spectacol culinar, pus în scenă de bucătarii asiatici.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.