duminică, 25 februarie, 2024

VIDEO Fântânile arteziene din Crâng, admirate încă din faza probelor

VIDEO Fântânile arteziene din Crâng, admirate încă din faza probelor

Facebook
Twitter
Email

De câteva zile, artezienele din Parcul Crâng sunt în funcțiune, motiv pentru buzoienii aflați la plimbare în jurul heleșteului să le pozeze și filmeze. Se fac teste, spun autoritățile, iar până la inaugurare au mai rămas doar câteva zile.

„Sunt doar probe pe care firma care execută lucrarea le face. La final, lacul va fi curățat de vegetație și se va ridica nivelul apei”, a precizat Ionuț Apostu, viceprimar.

Firma din județul Vâlcea, specializată în fântâni arteziene, e în probe și cu cele trei arteziene din Parcul Tineretului, care vor fi și mai spectaculoase. Aici mai trebuie instalat un sistem de sonorizare.

Funcționarea artezienelor va îmbunătăți, prin oxigenare, și calitatea apei din lac.Autoritățile au promis că artezienele vor deveni puncte de atracţie pentru buzoieni şi vor înfrumuseţa cele două zone verzi.

Primarul municipiului Buzău a mai declarat că investiţia face parte din strategia de îmbunătăţire a mediul de viaţa din municipiu după ce s-a constatat că în ultimii zece ani temperatura medie anuală din oraş a crescut cu 1,3 grade Celsius.

Potrivit proiectului, Parcul Crâng are două fântani arteziene poziţionate simetric faţă de insula mare a lacului, formând litera ”S”. Fiecare arteziană generează zece jeturi verticale care ating o înălţime de 9-10 metri.

În Parcul Tineretului sunt instalate trei fântâni arteziene. Două dintre ele sunt poziţionate pe partea din dreapta a lacului, în faţa amfiteatrului, şi una pe partea stângă a lacului.

Fiecare fântână este dotată cu un jet central vertical care atinge înălţimea de 25-30 metri, şase jeturi pe inelul median cu înălţime de 14-15 metri şi 12 jeturi pe inelul exterior cu înălţime de 7-8 metri.

Fiecare jet este alimentat de o pompă şi spoturi de tip LED care pot fi controlate individual pentru a fi realizate jocuri de apă şi lumină.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.