VIDEO Factură record, la Școala 11 din Buzău. Are de plătit aproape 20.000 de euro pentru căldura pe o lună

Școala 11 din Buzău se poate înscrie în Cartea Recordurilor la capitolul “cea mai încălzită unitate de învățământ”. Cel puțin asta indică factura la căldură pe ultima lună care indică un consum de aproape 20.000 de euro. Valoarea facturii este cu atât mai amețitore cu cât, pentru o bună perioadă, căldura a fost închisă în școală, pentru că elevii au fost în vacanța de iarnă.

Un adevărat șoc au avut directorii Școlii nr. 11 din Buzău când au primit, zilele trecute, factura la căldură pe luna trecută. Consumul facturat indică o sumă astronomică, de aproape 85.000 de lei.

Uimirea directorilor școlii din Buzău este cu atât mai justificată cu cât în ultima lună căldura a fost închisă, pe perioada în care elevii au fost în vacanța de iarnă.

Conducerea unității de învățămînt caută acum soluții pentru a plăti factura dar și pentru a reduce costurile cu încălzirea. Una dintre soluții ar fi instalarea unei centrale termice pe gaz.

Școala nr. 11 este racordată la Regia Autonomă Municipală, societate care furnizează energie termică în sistem centralizat în municipiul Buzău. În unitatea de învățământ sunt în prezent aproape 2.000 de copii.

Fii Reporter