joi, 29 februarie, 2024

VIDEO Fabrică ilegală de tigări, descoperită în comuna Poșta Câlnău

VIDEO Fabrică ilegală de tigări, descoperită în comuna Poșta Câlnău

Facebook
Twitter
Email

O fabrică improvizată într-o clădire aparent abandonată din comuna buzoiană Poșta Câlnău a fost depistată, joi, de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Buzău, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Bucureşti.

În incinta clădirii, poliţiştii au descoperit mai multe articole şi utilaje folosite la fabricarea și comercializarea de produse accizabile ce intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Este vorba despre filtre şi accesorii necesare confecţionării pachetelor de ţigări și un utilaj de mărunțit și cernut tutun.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate aproximativ 1.000 de kilograme de tutun, peste 500.000 de bucăţi de carton destinat pachetelor de ţigări, cu inscripţii ale unor mărci înregistrate, filtre şi accesorii necesare confecţionării ambalajelor.

De asemenea, oamenii legii au indisponibilizat un utilaj de mărunţit şi cernut tutun.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de producere şi deținere, în afara antrepozitului fiscal, de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de țigarete, fără a fi marcate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.