vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO Fabrică ilegală de țigări, descoperită în Buzău. Șase persoane implicate în afacere au fost reținute

VIDEO Fabrică ilegală de țigări, descoperită în Buzău. Șase persoane implicate în afacere au fost reținute

Facebook
Twitter
Email

Șase persoane au fost reținute în urma descinderilor la fabrica de țigări clandestină, din Buzău. Au fost confiscate sute de kilograme de tutun frunze şi mărunţit, mai multe utilaje de mărunţit şi cernut tutun, precum și dispozitive manuale sau electrice de injectat tuburi.

În urma celor 11 percheziții efectuate, miercuri, polițiștii de la investigarea criminalității economice din Buzău au descoperit şi ridicat, în vederea cercetărilor, 340 kg de tutun frunze şi mărunţit, 6 utilaje de mărunţit şi cernut tutun, 11 dispozitive manuale sau electrice de injectat tuburi, cântare și 8.000 de lei.

În baza mandatelor de aducere emise, au fost conduse, în vederea audierii la sediul poliţiei, 7 persoane.

Față de șase persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, din Buzău, Dolj, Călărași și Brașov, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deținerea și comercializarea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

În cursul acestei zile, cei în cauză urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin neplata accizelor, este estimat la 120.000 de lei.

Reamintim că, la data de 17 martie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în județele Brașov, Dolj, Călărași, Prahova și Buzău, într-un dosar privind producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

Perchezițiile s-au desfășurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada noiembrie 2020-martie a.c., opt persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, din județele menționate, ar fi desfășurat activități directe de producere de țigarete și comercializarea tutunului/produselor din tutun, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal.

La activitate, au participat polițiști din cadrul tuturor inspectoratelor de poliție județene pe a căror rază de competență au fost derulare perchezițiile. Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.