VIDEO Elevii chiulangii din școlile buzoiene, căutați cu poliția. Cei mai mulți era în baruri

Peste 30 de elevi chiulangii au fost depistație în urma unor acțiuni declanșate în paralel de polițiștii locali și agenții Poliției municipiului Buzău. Grav este că mulți dintre adolescenții care lipseau de la ore au fost găsiți în baruri.

În baza unui protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, polițiștii locali împreună cu inspectori școlari au organizat controale în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Astfel, polițiștii locali au depistat un număr de 28 elevi dintre care 14 elevi absentau de la cursuri în mod nejustificat. Unii dintre ei au fost găsiți în baruri din zona gării. Polițiștii locali vor întocmi informări către conducerea unităţilor de învăţământ la care elevii sunt înscrişi. Astfel de controale ale Poliției Locale Buzău vor continua și în perioada următoare.

Și agenții Poliției municipiului Buzău au acţionat în zona unităţilor de învăţământ din oraș, pentru prevenirea situaţiilor de risc în care ar putea fi implicaţi elevii în drumul către sau de la şcoală. Poliţiştii au depistat 18 elevi care absentau de la cursuri nejustificat şi i-au îndrumat către liceul la care sunt înscrişi, conducerea unităţii de învăţământ respective fiind informată cu privire la aspectele constatate.

De asemenea, au fost efectuate verificări în unităţile comerciale din zonele vizate, pentru a se stabili dacă angajaţii economici se conformează obligaţiilor ce le revin, în special a celor ce interzic servirea cu băuturi alcoolice a minorilor şi persoanelor aflate în stare de ebrietate.

Fii Reporter