miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Drumuri și poduri de tuburi distruse, în mai multe comune buzoiene, bilanțul ploilor din weekend

VIDEO Drumuri și poduri de tuburi distruse, în mai multe comune buzoiene, bilanțul ploilor din weekend

Facebook
Twitter
Email

Ploile din weekend au provocat daune mai multor drumuri comunale și județene din Buzău iar viiturile au distrus tuburi și punți pietonale. În comuna Lopătari, două poduri de tuburi au fost luate de ape, însă pagube au fost și la Bozioru, Bisoca, Tisău și Siriu.

Viitura venită duminică pe râul Slănic a lovit în comuna Lopătari de la primele ore ale dimineții. Două poduri de tuburi care asigurau accesul auto către două sate din comună au fost rupte de apă.

La 20 de kilometri distanță, același râu umflat a înghițit un stâlp de curent care alimenta o bună parte din localitatea Terca iar câteva zeci de familii au rămas în beznă. O magazie aflată pe malul apei aproape că a fost smulsă din pămant.

Potrivit prefectului de Buzău, Daniel Țiclea, pagube au fost și la Bozioru, Bisoca, Tisău și Siriu.

La Beceni, podul de tuburi prin Slănic a fost afectat și va necesita intervenții, dar fără costuri din partea altor autorități, pentru că Primăria va avea nevoie doar de acord de a exploata balast din prund.

La Bozioru, pe DJ 203 L, a fost afectată o amenajare provizorie, la un pod aflat în construcție. La Bisoca, au apărut probleme pe drumurle către cătunele Lacurile și Recea.

”La Siriu, pe DJ 239 au fost căderi de pietre importante, iar pe DJ 64 au fost probleme la revărsarea unui pârâu. Și la Tisău au fost sesizate niște probleme minore pe câteva drumuri comunale locale” a declarat prefectul de Buzău, Daniel Țiclea.

Tot din cauza ploilor abundente, DN 10 Buzău-Brașov a fost blocat duminică zeci de minute. Au căzut bolovani de pe versantul de pe marginea șoselei, iar pentru a degaja drumul spre Brașov, autoritățile au fost nevoite să dispună închiderea circulației.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură