sâmbătă, 15 iunie, 2024

VIDEO Drum închis din cauza a zeci de autoturisme înzăpezite. Viscolul face prăpăd în Buzău

VIDEO Drum închis din cauza a zeci de autoturisme înzăpezite. Viscolul face prăpăd în Buzău

Facebook
Twitter
Email

Viscolul puternic și ninsoarea abundentă, înregistrate în sudul și estul județului Buzău, au provocat deja blocaje rutiere. Primăria Glodeanu Siliștea a transmis că Drumul Județean 102H este închis, din cauza unui număr mare de mașini înțepenite în troieni.

La ieșire din comuna Glodeanu Siliștea, la orele dimineții, un tronson de circa 500 de metri din drumul județean DJ 102H a fost blocat de troieni. Un număr de 20 de autoturisme au rămas între nămeți, fără posibilitatea de a întoarce sau de a-si continua drumul.

Primarul din comună a scos utilajele din dotarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a reușit să deblocheze drumul, însă pentru scurt timp.

Lapovița și ninsoarea abundentă dar și vântul care a depășit la rafală 50 de kilometri pe oră au troienit din nou zăpada și aproape 50 de autovehicule au rămas din nou blocate.

„Vă anunțăm că din cauza condițiilor meteo nefavorabile, drumul județean DJ 102 H este blocat traficului rutier în zona Căldărușanca-Amaru și Căldărușanca-Glodeanu Siliștea”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a comunei Glodeanu Sărat.

Șoferii rămași cu mașinile în zăpadă acuză autoritățile că nu își fac treaba. Președintele Consiliului Județean Buzău susține ca a trimis mai multe echipe în județ pentru a verifica activitatea drumarilor.

Drumul Județean 102H leagă DN2 E 85 de localitățile din sudul județului Buzău. Județul Buzău se află de la ora 10.00 sub Cod Portocaliu de viscol și ninsori.

Conform IPJ Buzău, mai multe incidente rutiere soldate doar cu pagube materiale au avut loc pe diferite drumuri din județ, precum: DN2B, DN2E85, DJ102H, DJ203K sau DJ203G, tronsoane pe care circulația s-a desfășurat dirijat.

O dubă s-a răsturnat pe DN 2B, la ieșirea din Bentu, iar altele au ieșit în decor pe alte drumuri, după ce au derapat din cauza carosabilului alunecos. La Viperești, o autoutilitară a ajuns în șanț, după ce a derapat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.